Suzuki Head-Up Display

0

Suzuki Head-Up Display Η ζωή χωρίς καθρέπτες

Μετά την BMW και την Kawasaki μπαίνει και η Suzuki στο κόσμο των Head-Up Display για μοτοσυκλέτες. Στην περίπτωσή μας όμως η Suzuki πάει την ιστορία ένα βήμα παρακάτω, αφού το δικό της σύστημα, όχι μόνο θα δείχνει στον αναβάτη πληροφορίες σχετικές με το ταξίδι, την διαδρομή και την λειτουργία της μοτοσυκλέτας του, αλλά επιπλέον θα έχει μία κάμερα στο πίσω μέρος, όπου θα προβάλει εικόνα real-time. Με άλλα λόγια το σύστημα αυτό αντικαθιστά και τους καθρέπτες.

Η ιδέα αυτή δεν είναι καινούρια και εμφανίστηκε πρώτη φορά σε πρωτότυπο αυτοκίνητου της General Motors τη δεκαετία του ’50, όμως μέχρι σήμερα δεν έχει βγει σε παραγωγή, καθώς για μία σειρά από λόγους η νομοθεσία το απαγορεύει. Βασικότερος από αυτούς τους λόγους είναι η ανοχή στις βλάβες, αλλά και η δυσκολία αυτή την στιγμή για τους οργανισμούς που καταρτίζουν τις εγκρίσεις τύπου να καταλήξουν στις προδιαγραφές που πρέπει να έχουν τέτοιου είδους συστήματα, ώστε να καταργηθούν οι καθρέπτες. Χρειάζεται επίσης μεγάλος χρόνος δοκιμών, ώστε να επιβεβαιωθεί ότι ένα τέτοιο σύστημα δεν επηρεάζει την οδήγηση.

Πάντως αν τελικά επιτραπεί η χρήση τους, θα είναι πολύ ευχάριστο νέο για εμάς τους Έλληνες μοτοσυκλετιστές. Έτσι κι αλλιώς κανείς στη χώρα αυτή δεν κοιτάει τους καθρέπτες του όταν οδηγεί, και το να γίνουν μέρος του οπτικού σου πεδίου, είναι μία λύση. Επίσης με τη νέα τεχνολογία της Suzuki δεν θα χτυπάμε τους καθρέπτες όταν οδηγάμε μέσα στην πόλη και θα καίμε λιγότερη βενζίνη στον ανοιχτό δρόμο, αφού δεν θα δημιουργούν πλέον αεροδυναμική αντίσταση. Χώρια που οι μοτοσυκλέτες θα δείχνουν και πιο όμορφες!

Πηγή άρθρου – motomag.gr το Νο1 Ελληνικό περιοδικό μοτοσυκλέτας

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here