460 χλμ. αυτονομίας για το ηλεκτρικό κινέζικο Geely Emgrand GSe

0

Οι Κινέζοι έχουν μπει πολύ δυνατά στην δημιουργία πλήρως ηλεκτρικών αυτοκινήτων καθώς δεν θέλουν να μείνουν πίσω σε σχέση με τους Ευρωπαίους, τους Αμερικάνους αλλά και τους υπόλοιπους Ασιάτες κατασκευαστές. Απτή απόδειξη το Geely Emgrand GSe με αυτονομία που ξεπερνά τα 450 χλμ.
ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Η Geely παρουσιάζεται ιδιαίτερα δραστήρια το τελευταίο χρονικό διάστημα με την παρουσίαση πολλών νέων μοντέλων. Σε αυτά έρχεται να προστεθεί και το νέο Emgrand GSe, που αποτελεί την ηλεκτρική έκδοση του ομώνυμου crossover της εταιρίας που φέρει κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Το Emgrand GSe, δεν έχει μεγάλες σχεδιαστικές διαφορές σε σχέση με το συμβατικό crossover της εταιρίας, εκτός φυσικά από το εμπρός μέρος όπου δεσπόζουν ο ελαφρώς ανασχεδιασμένος προφυλακτήρας αλλά και η κλειστή “γρίλια”, η οποία υποδηλώνει ουσιαστικά και την πλήρως ηλεκτρική του φύση.

Σύμφωνα με αναφορές τοπικών μέσων το μοντέλο της Geely χρησιμοποιεί έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 160 ίππων που χρησιμοποιεί ως πηγή ενέργειας μια συστοιχία μπαταριών ιόντων λιθίου, της οποίας το βάρος ανέρχεται στα 380 κιλά. Η μέση αυτονομία του Emgrand GSe φτάνει σύμφωνα με τις αναφορές στα 350 χλμ., ενώ με σταθερή ταχύτητα της τάξης των 60χλμ./ώρα μπορεί να αγγίξει ακόμη και τα 460 χλμ.

Το νέο crossover της Geely αναμένεται να λανσαριστεί στην κινέζικη αγορά στις 9 Ιουνίου με την τιμή του να ανέρχεται περίπου στα 14.500 ευρώ.


Πηγή άρθρου – newsauto.gr

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here