Τσακαλώτος: Δεν καταρρέουν οι τράπεζες

0

Τσακαλώτος: Δεν καταρρέουν οι τράπεζες

Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση για τις τράπεζες έστειλε από τη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

385265.1

Shutterstock.com
Παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου από το βήμα της Βουλής για τις τράπεζες. «Να μην λέτε ότι καταρρέουν οι τράπεζες. Δεν είναι σωστό αλλά δεν είναι και αλήθεια», είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι υπάρχουν τέσσερα θετικά που έγιναν για τις τράπεζες τον τελευταίο καιρό. «Δεν έχουν πια ELA. Δεν έχουν ανάγκη ρευστότητας. Όλες οι τράπεζες έφτασαν στους στόχους για τα NPLS για τα κόκκινα δάνεια. Όλες πέρασαν το stress test και όλες έχουν επιστροφή καταθέσεων. Αυτά είναι τα θεμελιακά δεδομένα», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.
Και συνέχισε: «Αυτά πρέπει να κοιτάνε, όχι αυτοί που κάνουν σπέκουλα, αλλά οι επενδυτές που θέλουν να βγάλουν λεφτά. Οι ελληνικές τράπεζες έχουν προκλήσεις μπροστά τους. Πρέπει να μειώσουν τα κόκκινα δάνεια. Εμείς έχουμε δημιουργήσει ένα thinking capacity που γρήγορα μπορούν να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε πρόβλημα, και αντιμετωπίζουμε προβλήματα, π.χ. αν δεν λειτουργεί ο εξωδικαστικός. Έχουμε μια κυβέρνηση που έχει αυτή την επίβλεψη και συναινετικά αντιμετωπίζουμε την πρόκληση των κόκκινων δανείων».
Παράλληλα προέβλεψε ότι το 2019 θα υπάρξει μεγαλύτερη ανάπτυξη, μεγαλύτερη απασχόληση, περισσότερες επενδύσεις σε σχέση με πέρσι.
Πηγή άρθρου – skai.gr Οικονομία

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here