Τραυματισμένη άγρια χελώνα περπατά πάνω σε lego αναπηρικό αμαξίδιο (βίντεο)

0

Τραυματισμένη άγρια χελώνα περπατά πάνω σε lego αναπηρικό αμαξίδιο (βίντεο)

Η χελώνα έχει το μέγεθος ενός γκρέιπφρουτ και μόνο ένα αμαξίδιο φτιαγμένο από lego μπορούσε να τη βοηθήσει να γίνει καλά.

384538.1

Άγρια χελώνα με σπασμένο κέλυφος περιφέρεται στον ζωολογικό κήπο του Μaryland με τη βοήθεια ενός αναπηρικού αμαξιδίου, φτιαγμένου από Legos, ενώ βρίσκεται σε αποκατάσταση.
Τα μέσα αναφέρουν ότι οι κτηνίατροι χειρούργησαν τη χελώνα, η οποία έχει το μέγεθος ενός γκρέιπφρουτ, καθώς τον Ιούλιο εντοπίστηκε με κατάγματα στο κάτω μέρος του κελύφους του.
Ο κτηνίατρος του ζωολογικού κήπου Garrett Fraess λέει ότι είναι πολύ σημαντικό για τη θεραπεία της χελώνας, το κάτω μέρος του κελύφους να μην ακουμπάει στο έδαφος.
Ο Fraess ανέφερε ότι κανείς δεν κατασκευάζει αναπηρικά καροτσάκια για το μέγεθος μιας χελώνας και έτσι αποφάσισε να στείλει τα σκίτσα σε έναν φίλο που αγαπά πολύ τα Lego και ασχολείται με κατασκευές από το αγαπημένο παιδικό -και όχι μόνο-παιχνίδι.
Λίγες εβδομάδες μετά τη χειρουργική επέμβαση, η χελώνα είχε την αναπηρική καρέκλα, η οποία βοηθά το κέλυφος να μην ακουμπά το έδαφος και επιτρέπει παράλληλα στα πόδια της να κινούνται.
Η γιατρός Ellen Bronson δήλωσε ότι πιθανότατα η χελώνα θα χρησιμοποιήσει την αναπηρική καρέκλα μέχρι την άνοιξη καθώς μέχρι τότε υπολογίζεται ο χρόνος θεραπείας της.

STORY OF THE YEAR. At the @marylandzoo They’ve used #Legos and plumbers putty to create a miniature wheel chair to help this turtle heal, after suffering severe fractures under its shell. #wbal pic.twitter.com/4AQWwzU5XT

— Lowell Melser (@MelserWBAL) September 26, 2018

This turtle in a Lego wheelchair is the #ThursdayMotivation we all need. pic.twitter.com/2yiBmHnP5h

— Morning Express with Robin Meade (@MorningExp) September 27, 2018

Πηγή άρθρου – skai.gr Παράξενα

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here