Το Κρεμλίνο επιβεβαιώνει τη συνάντηση Τσίπρα – Πούτιν

0

Το Κρεμλίνο επιβεβαιώνει τη συνάντηση Τσίπρα – Πούτιν

«Πράγματι, γίνονται προετοιμασίες για μία συνάντηση Τσίπρα – Πούτιν. Περιμένουμε να γίνει τον χειμώνα»

385662.1

Το χειμώνα, το πιθανότερο στα μέσα Δεκεμβρίου, θα συναντηθούν ο πρόεδρος της Ρωσίας με τον έλληνα πρωθυπουργό. Όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος Τύπου του Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντιμίτρι Πέσκοφ, ήδη γίνονται προετοιμασίες για την επίσκεψη Τσίπρα στη Ρωσία και τη συνάντησή του με τον Βλάντιμιρ Πούτιν.
«Πράγματι, γίνονται προετοιμασίες για μία συνάντηση Τσίπρα – Πούτιν. Περιμένουμε να γίνει τον χειμώνα», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου.
Ελληνικές διπλωματικές πηγές που επικαλείται το πρακτορείο TASS, ανέφεραν ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου, ενώ άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για τις 12 Δεκεμβρίου.
Τον περασμένο μήνα, ο πρωθυπουργός, είπε ότι Αθήνα και Μόσχα προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις τεταμένες διπλωματικές σχέσεις τους και ανακοίνωσε το σχέδιό του να επισκεφθεί τη Ρωσία μέσα στο 2018.
Τον Ιούλιο, η Ελλάδα απέλασε δύο Ρώσους διπλωμάτες και αρνήθηκε την είσοδο σε δύο ακόμα προκαλώντας κρίση στις ελληνορωσικές σχέσεις. Η Αθήνα κατηγόρησε τα συγκεκριμένα άτομα για παρέμβαση στις εγχώριες υποθέσεις της Ελλάδας και ότι ενεργούν για να υπονομεύσουν την εθνική της ασφάλεια. Τον Αύγουστο, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον έλληνα πρέσβη στη Μόσχα Ανδρέα Φρυγανά και του ανακοίνωσε ως αντίποινα τις απελάσεις δύο ελλήνων διπλωματών από τη ρωσική πρωτεύουσα.

Πηγή άρθρου – skai.gr

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here