Το βλέμμα του ρομποτικού Οδυσσέα- Φωτό του Parker Solar Probe από διάστημα

0

Το βλέμμα του ρομποτικού Οδυσσέα- Φωτό του Parker Solar Probe από διάστημα

O δορυφόρος αναμένεται να φτάσει στον ήλιο το Νοέμβριο και αποστολή του είναι να μελετήσει την ατμόσφαιρα του άστρου συλλέγοντας δεδομένα

383811.1

Μια ματιά στο βλέμμα του ρομποτικού «Οδυσσέα», του δορυφόρου Parker Solar Probe, όπως αντικρίζει την απεραντοσύνη του διαστήματος έχει την ευκαιρία να αντικρίσει η παγκόσμια κοινή γνώμη.
Το Parker Solar Probe, ένα περίπου μήνα (12 Αυγούστου) μετά την έναρξη του ταξιδιού του με προορισμό του τον ήλιο, έστειλε τα πρώτα δεδομένα, με βάση τα οποία έγινε η σύνθεση της πρώτης εικόνας του Διαστήματος, όπως φαίνεται από τον δορυφόρο,
Κανένα άλλο μηχάνημα δεν θα έχει πλησιάσει τόσο κοντά το άστρο μας. Κατά την κοντινότερη προσέγγισή του, το Parker Solar Probe θα πετάξει με ταχύτητα περίπου 700.000 χιλιομέτρων την ώρα (ταχύτερα από κάθε άλλο) μόνο έξι εκατομμύρια χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια του Ήλιου, επτά φορές κοντύτερα από κάθε άλλο σκάφος μέχρι σήμερα.
O δορυφόρος/ ρομπότ αναμένεται να φτάσει στον ήλιο το Νοέμβριο και αποστολή του είναι να μελετήσει την ατμόσφαιρα του άστρου συλλέγοντας δεδομένα.
Η φωτογραφία του Parker Solar Probe


Πηγή άρθρου – skai.gr

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here