Τουλάχιστον 13 νεκροί από σεισμό 6,4 βαθμών στην Ινδονησία

0

Τουλάχιστον 13 νεκροί από σεισμό 6,4 βαθμών στην Ινδονησία

Η δόνηση έπληξε το νησί Λομπόκ, δημοφιλή τουριστικό προορισμό κοντά στο Μπαλί, την ώρα που πολλοί άνθρωποι κοιμόντουσαν.

379678.1

Πηγή: twitter.com/Sutopo_PN
Τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλά κτήρια κατέρρευσαν ή υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές εξαιτίας του σεισμού 6,4 βαθμών που έπληξε τη νήσο Λομπόκ της Ινδονησίας, νωρίς το πρωί.
Εκατοντάδες είναι οι τραυματίες, όπως ανακοίνωσε μέσω Twitter εκπρόσωπος της υπρηεσίας αντιμετώπισης καταστροφών, ενώ υπάρχουν φόβοι πως ο απολογισμός θα γίνει πιο βαρύς με την πάροδο της ώρας.
Σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωφυσικής ο σεισμός είχε μικρό εστιακό βάθος, 7,5 χιλιόμετρα, και το επίκεντρο εντοπίζεται περίπου 50 χιλιόμετρα από την πόλη Ματαράμ, με πληθυσμό που υπερβαίνει τις 300.000 κατοίκους.
Το νησί αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό και απέχει περίπου 50 χιλιόμετρα από το Μπαλί. Η δόνηση έλαβε χώρα λίγο πριν τις 7:00 τοπική ώρα, ενώ πολλοί κοιμόντουσαν.
Πολλοί κάτοικοι έχουν συγκεντρωθεί σε δρόμους ή χωράφια ώστε να απομακρυνθούν από κτήρια.
Έως τώρα έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 60 μετασεισμοί. Πέντε εξ αυτών ήταν ιδιαίτερα δυνατοί, με ισχύ από 4,8 έως 5,4 Ρίχτερ, σύμφωνα με το ινστιτούτο γεωφυσικής των ΗΠΑ.
Η Ινδονησία είναι ιδιαίτερα σεισμογενής περιοχή και ανήκει στον αποκαλούμενο Δακτύλιο της Φωτιάς στον Ειρηνικό Ωκεανό.
Δεν υπήρξε συναγερμός για τσουνάμι καθώς η δόνηση δεν ήταν υποθαλάσσια.

Πηγή άρθρου – skai.gr

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here