Τι είναι το DGR που θα γίνει στις 30 Σεπτεμβρίου στο γκάζι; Ο Λουκάς Μέξης μας εξηγεί

0

Τι είναι το DGR που θα γίνει στις 30 Σεπτεμβρίου στο γκάζι; Ο Λουκάς Μέξης μας εξηγεί Όλα όσα θέλετε να μάθετε για αυτή την ιδιαίτερη εκδήλωση

Ο Λουκάς Μέξης είναι ο διοργανωτής του DGR στην Ελλάδα, μιας παγκόσμιας εκδήλωσης που πέρσι έγινε σε 92 χώρες και 592 πόλεις.

Του ζητήσαμε να μας απαντήσει σε μερικές ερωτήσεις, ώστε να καταλάβουμε καλύτερα την φιλοσοφία και στην ιστορία αυτής της τόσο επιτυχημένης ματοσυκλετιστικής συγκέντρωσης:

-Από ποιους και με ποια αφορμή ξεκίνησε το DGR;

Παγκοσμίως, η αρχή έγινε από το Περθ της Αυστραλίας το 2012. Βρισκόμασταν σε ένα μπαρ, το Brown Fox και ξεφυλίζαμε ένα περιοδικό GQ που είχε φωτογραφίσει τον Don Drapper (από το Mad Men) με κοστούμι επάνω σε μια Matchless. Ένα παιδί ευχήθηκε να δείχναμε τόσο καλά επάνω στις μοτοσικλέτες και κάπως έτσι έγινε η πρώτη οργάνωση στην Αυστραλία. Φυσικά διαφέρει πολύ από το σημερινό.

-Πως εξαπλώθηκε σε τόσες πολλές χώρες του κόσμου;

Αυτό λοιπόν χάρη στους Perth Cafe Racers μεταφέρθηκε στους Sydney και εκεί το ανέλαβε ο Μαρκ. Ο Μαρκ Hawwa σκέφτηκε ότι δεν θα το κάνουμε απλά για να δείχνουμε ωραίοι αλλά να έχει και έναν σκοπό. Ξεκίνησε για να αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβάνεται ο κόσμος τους μηχανόβιους (που ειδικά εκεί είναι αρκετά προκατελειμένοι) και από την επόμενη χρονιά, το 2013, έγινε για τον ανδρικό σημαντικό σκοπό ευαισθητοποίησης κατά του καρκίνου του προστάτη.

-Ποιοι στηρίζουν ενεργά την εκδήλωση σε διεθνές επίπεδο και ποιοι είναι οι υποστηριχτές της στην Ελλάδα

Από την πρώτη μέρα, το 2013 που άρχισα να την οργανώνω στην Ελλάδα μας στάθηκε η Triumph που είναι άλλωστε και παγκόσμιοι χορηγοί. Φέτος, ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τις Ημέρες Μοτοσικλέτας και οργανώνουμε μαζί τη διαδρομή και φιέστα, γιατί έτσι θα φέρουμε όλον τον κόσμο της μηχανής πιο κοντά.

-Πως μπορεί κάποιος να συνδράμει οικονομικά στους σκοπούς του DGR;

Μπαίνοντας στο https://www.gentlemansride.com/ μπορεί κάποιος να δηλώσει συμμετοχή και να χορηγήσει τον εαυτό του με ένα ποσό, ή να χορηγήσει κάποιον άλλον αναβάτη σε οποιαδήποτε γωνιά του πλανήτη! Και την ημέρα της εκδήλωσης θα μπορεί με ένα SMS να δωρίσει ένα ποσό στην Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία!

-Είναι εκδήλωση αποκλειστικά για άντρες;

Εννοείται πως όχι! Γυναίκες άντρες παιδιά ακόμα και distinguished… σκύλοι έχουν βρεθεί στα event αυτά! Είναι για καλό σκοπό και όλοι είναι ευπρόσδεκτοι.

-Ποιο είναι το dress code της εκδήλωσης; Επιτρέπονται μόνο τα κοστούμια;

Πρόκειται για μία γιορτή με θέμα και το θέμα είναι μια ωραία κλασική, custom ή neo-retro μηχανή και κοστούμι. Όταν σε καλούν σε ένα πάρτι μασκέ αυτό είναι το θέμα του, να ντυθείς, αλλά φυσικά μπορείς και να πας στο πάρτι κανονικά ντυμένος. Απλά θα προσπαθήσουμε φέτος να έχουμε την πορεία σε κομμάτια ανα… ντύσιμο και αυτό γιατί στο εξωτερικό γίνεται παγκόσμια μια προσπάθεια να φτιαχτεί ένα βίντεο που παρουσιάζει τη χώρα μας ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ! Για να μπούμε σε αυτό και να γράφει τις πόλεις μας θα είναι ιδανικό να είμαστε όπως και οι υπόλοιποι μέσα στο κλίμα της εκδήλωσης!

-Ποιο είναι το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης που θα γίνει στην Αθήνα (σημείο και ώρες προσέλευσης, διαδρομή, στοιχεία επικοινωνίας κ.τ.λ.)

Έξω από τις Ημέρες Μοτοσικλέτας στις 6 το απόγευμα σας περιμένουμε να πούμε 2 λόγια και να φύγουμε για έναν γύρο της Αθήνας, σαν μονοπαρέλαση. Θα επιστρέψουμε γύρω στις 7 μισή και 8 ξεκινάει το πάρτι που είναι δωρεάν για όλους.

Πηγή άρθρου – motomag.gr το Νο1 Ελληνικό περιοδικό μοτοσυκλέτας

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here