Στο κόκκινο έκλεισε το Χρηματιστήριο εν αναμονή σχεδίων για κόκκινα δάνεια

0

Στο κόκκινο έκλεισε το Χρηματιστήριο εν αναμονή σχεδίων για κόκκινα δάνεια

Υπό την σκιά των πληροφοριών ότι η κυβέρνηση εξετάζει την δημιουργία ειδικού οχήματος που θα δίνει εγγυήσεις για τα «κόκκινα» δάνεια των τραπεζών ο τραπεζικός δείκτης έπεσε κατά 1,78%.

385421.1

Φωτογραφία αρχείου (AP Photo/Yorgos Karahalis)
Με απώλειες ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Παρασκευής στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τις περισσότερες τραπεζικές μετοχές να βρίσκονται στο «κόκκινο» αλλά χωρίς να υποστούν πολύ βαριές απώλειες.
Υπό την σκιά των πληροφοριών ότι η κυβέρνηση εξετάζει την δημιουργία ειδικού οχήματος που θα δίνει εγγυήσεις για τα «κόκκινα» δάνεια των τραπεζών, ο τραπεζικός δείκτης έπεσε κατά 1,78%, ενώ ο γενικός δείκτης υποχώρησε κατά 2,57%.
Τα εχέγγυα ενδέχεται να δοθούν από το Δημόσιο, γεγονός που προκάλεσε τη διατύπωση ενστάσεων από την Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας από την πλευρά του διευκρίνισε πως δεν λαμβάνει μέρος σε προπαρασκευαστικές επαφές για το ειδικό όχημα.
Τις μεγαλύτερες απώλειες υπέστη η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία έχασε το 3,52% της αξίας της, ενώ η Alpha υποχώρησε κατά 3,23%. Στο κόκκινο και η Εθνική ενώ αντίθετα η Eurobank έκλεισε με άνοδο.
Η πτώση της Παρασκευής κλείνει μια εβδομάδα μεγάλων διακυμάνσεων για τους τραπεζικούς τίτλους, που σημαδεύτηκε από την μεγάλη πτώση της Τετάρτης.
Οι ανησυχίες στις αγορές εμφανίστηκαν μετά από δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg που ήθελε την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να έχει ζητήσει από την Πειραιώς να ενισχύσει την κεφαλαιακή βάση της κατά 500 εκατομμύρια ευρώ έως το τέλος του έτους.
Με δεδομένες τις αναταραχές που έχει προκαλέσει η Ιταλία στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων η άντληση κεφαλαίων από την Πειραιώς φαντάζει δύσκολο εγχείρημα επί του παρόντος.
Το Μέγαρο Μαξίμου απέδωσε την πτώση της Τετάρτης σε «κερδοσκοπικές» πιέσεις.
Πηγή άρθρου – skai.gr Οικονομία

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here