Σε υπεραντίδραση των αγορών αποδίδει το ΥΠΟΙΚ την πτώση των τραπεζών

0

Σε υπεραντίδραση των αγορών αποδίδει το ΥΠΟΙΚ την πτώση των τραπεζών

Δεν υπάρχει ανησυχία, διαμήνυσαν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.

385174.1

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
Καθησυχαστικοί εμφανίζονται κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών για τις εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα αποδίδοντας την κατάρρευση των τραπεζικών μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, σε υπεραντίδραση των αγορών.
«Το Bloomberg προκάλεσε ένα κλίμα και οι αγορές, ως συνήθως, υπεραντέδρασαν. Δεν μας ανησυχεί» είπαν χαρακτηριστικά αξιωματούχοι της πλατείας Συντάγματος.
Σε ό,τι αφορά στο θέμα των συντάξεων ο υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος εκτίμησε πως η απάντηση της Κομισιόν για το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2019 αναμένεται στα τέλη Οκτωβρίου.
Ενημερώνοντας τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσακαλώτος φέρεται να είπε ότι όπως όλα τα κράτη-μέλη έτσι και η Ελλάδα θα καταθέσει έως τις 15 Οκτωβρίου στην Κομισιόν τα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ακόμη κι αν δεν πειραχτούν οι συντάξεις, όχι απλά πιάνεται ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ, αλλά θα υπάρχει υπεραπόδοση.
Η πρόταση της ελληνικής πλευράς θα είναι να μην υπάρξουν μειώσεις. «Δεν υπάρχει λόγος να γίνουν μειώσεις» φέρεται να είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
Την προηγούμενη εβδομάδα ανώτερη κυβερνητική πηγή διέρρευσε ότι η Αθήνα δεν θα περιλάβει την περικοπή των συντάξεων ούτε τα αντίμετρα στο προσχέδιο που θα κατατεθεί στην Κομισιόν. Την Δευτέρα όμως, στο κείμενο που κατατέθηκε στην Βουλή, το ΥΠΟΙΚ ενέταξε δημοσιονομικές εκτιμήσεις τόσο για το σενάριο περικοπής των συντάξεών όσο και για το σενάριο διατήρησής τους.
Οι βουλευτές έθεσαν στη συνεδρίαση και το θέμα του επιδόματος θέρμανσης με τον υπουργό Οικονομικών να απαντά πως θα ενταχθεί στο κοινωνικό μέρισμα.
Πηγή άρθρου – skai.gr Οικονομία

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here