Σαλβίνι: Το να κατηγορούνται οι Ιταλοί για ρατσισμό είναι παραφροσύνη

0

Σαλβίνι: Το να κατηγορούνται οι Ιταλοί για ρατσισμό είναι παραφροσύνη

Υπενθυμίζω ότι κάθε ημέρα οι μετανάστες που βρίσκονται στην Ιταλία διαπράττουν περίπου επτακόσια αδικήματα -ένα τρίτο του συνόλου- και αυτή είναι η μόνη κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κατά της οποίας δίνω μάχη, δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών.

379728.1

AP Photo/Andrew Medichini
«Όταν κάποιος ξυλοκοπεί συνανθρώπους του πρέπει να τιμωρείται, ανεξάρτητα από το χρώμα του δέρματος. Το να κατηγορούνται όμως όλοι οι Ιταλοί και η κυβέρνηση για ρατσισμό είναι παραφροσύνη», δήλωσε ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών και γραμματέας της Λέγκας του Βορρά Ματέο Σαλβίνι, αναφορικά με το ζήτημα της αντιμετώπισης των μεταναστών στην χώρα του.
«Υπενθυμίζω ότι κάθε ημέρα οι μετανάστες που βρίσκονται στην Ιταλία διαπράττουν περίπου επτακόσια αδικήματα -ένα τρίτο του συνόλου- και αυτή είναι η μόνη κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κατά της οποίας δίνω μάχη», πρόσθεσε ο υπουργός.
Υπενθυμίζεται ότι η κεντροαριστερά κατηγόρησε, τις περασμένες ημέρες, τον υπουργό Εσωτερικών ότι είναι ο ηθικός αυτουργός ρατσιστικής επίθεσης που δέχθηκε ένας 19χρονος από την Σενεγάλη, ο οποίος ζει και εργάζεται στην Σικελία.
Ο νέος ξυλοκοπήθηκε από ντόπιους οι οποίοι φώναζαν «βρώμικε μαύρε, γύρισε στο σπίτι σου» ενώ σερβίριζε σε καφέ-μπαρ της πόλης.
Οι έρευνες οδήγησαν στην άσκηση δίωξης κατά ενός 34χρονου Σικελού με την κατηγορία πρόκλησης σωματικής βλάβης και με το επιβαρυντικό στοιχείο του φυλετικού μίσους.
«Μπορούσα να αμυνθώ, αλλά δεν το έκανα. Οι υπεύθυνοι της κοινότητας στην οποία ζω, στο Παλέρμο, μας έμαθαν να μην χειροδικούμε», δήλωσε το θύμα.

Πηγή άρθρου – skai.gr

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here