Πόσο “καθαρή” είναι η Mercedes E350 e;

0

Η Mercedes E350 e πέρασε με επιτυχία τον έλεγχο πιστοποίησης της TÜV. Η διάκριση βασίζεται στη διενέργεια αξιολόγησης του κύκλου ζωής από την Γερμανική Αρχή Τεχνικού Ελέγχου – TÜV Süd, που αξιολογεί αναλυτικά τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο του αυτοκινήτου σε όλο τον κύκλο ζωής του.

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ ([email protected])

Η E350 e είχε ένα μεικτό κύκλο κατανάλωσης στα 2,1 lt/100 km. Η επιτυχία της όμως δεν σταματάει εδώ καθώς απέσπασε κορυφαίες βαθμολογίες και σε άλλους τομείς εκτός από την οδήγηση. Σε μία ολιστική ανάλυση, οι ειδικοί υπολόγισαν στην εξίσωση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) από την φάση κατασκευής και αποκατάστασης.

Αυτή η ανάλυση αποκαλύπτει χαμηλότερες εκπομπές CO2 κατά περίπου 44% σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, την E350 CGI, το οποίο διαθέτει συμβατικό κινητήρα με συγκρίσιμα δεδομένα απόδοσης, κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής του (παραγωγή υλικού, παραγωγή, οδήγηση για 250.000 km υπολογισμένα με πιστοποιημένα στοιχεία όσον αφορά στην κατανάλωση και στην ανακύκλωση), ενώ το υβριδικό μοντέλο φορτίζεται εξωτερικά με ρεύμα που παράγεται σύμφωνα με το ευρωπαϊκό ενεργειακό μείγμα.

Εάν ο υπολογισμός γίνει βασιζόμενος στη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για τη φόρτιση, οι εκπομπές CO2 μπορούν να μειωθούν έως και κατά 63%. Το ίδιο ισχύει και για τον υπολογισμό της κατανάλωσης ενέργειας: η E350 e καταναλώνει 31% ή 48% αντίστοιχα λιγότερη πρωτογενή ενέργεια σε όλες τις φάσεις του κύκλου ζωής της.

Πηγή άρθρου – newsauto.gr Νέα για το αυτοκίνητο

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here