Προειδοποίηση Καλλιάνου: Ποιες περιοχές θα πλήξουν οι ισχυρές καταιγίδες στην Αττική

0

Για κίνδυνο πλημμυρών προειδοποιεί ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, ο οποίος προειδοποιεί πως την Κυριακή η κακοκαιρία θα πλήξει κατά πάσα πιθανότητα το κέντρο της Αθήνας, τα βόρεια προάστια και η Δυτική Αττική.
Όπως εκτιμά μάλιστα υπάρχει 40 με 45% πιθανότητα να εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα στην ανατολική Αττική, που επλήγη από τις φονικές πυρκαγιές, με δυνατές κατά τόπους μπόρες, αλλά «τα φαινόμενα, αν τελικά εκδηλωθούν, θα είναι ασθενέστερα» από ό,τι στην υπόλοιπη Αττική
Αναλυτικά η πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου στο Facebook:
Η Κυριακή εγκυμονεί κινδύνους για την Αττική λόγω καταιγίδων
Και για αύριο Κυριακή, για τις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας θα επικρατήσουν συνθήκες εξαιρετικά ασταθείς, με αποτέλεσμα να εκδηλωθούν από το μεσημέρι μέχρι και αργά το απόγευμα πολύ ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες. Το ίδιο θα ισχύσει όμως και για την Αττική.
Στο «επίκεντρο» θα βρεθεί και η Αττική
Ασφαλώς, στο επίκεντρο των καταιγίδων θα βρεθεί και η περιοχή της Αττικής με κατά τόπους έντονα φαινόμενα ή ακόμη και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Υπάρχει σαφώς ορατός ο κίνδυνος πλημμυρών για άλλη μια μέρα.
Οι δείκτες αστάθειας «δείχνουν» τα κεντροδυτικά της Αττικής
Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, οι δείκτες αστάθειας, δηλαδή οι δείκτες εκείνοι που "μαρτυρούν" ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο για κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα, δείχνουν ότι σε συγκεκριμένες περιοχές του νομού Αττικής οι καταιγίδες θα είναι ιδιαίτερα ισχυρές.
Σύμφωνα λοιπόν με τον προγνωστικό χάρτη αστάθειας πάνω από την Αττική, στο εσωτερικό της κόκκινης καμπύλης βρίσκονται εκείνες οι περιοχές που θέτουν σοβαρή υποψηφιότητα για έντονες τοπικά βροχοπτώσεις ή και καταιγίδες με ιδιαίτερη δυναμική.

Ποτάμι η λεωφόρος Κηφισίας από τη νεροποντή. Βίντεο
Οι περιοχές είναι από το κέντρο της Αθήνας και βορειότερα έως και τα βόρεια προάστια αλλά και οι δυτικότερες περιοχές του νομού όπως χαρακτηριστικά βλέπετε στον προγνωστικό χάρτη.

Στις ανατολικές ακτές της Αττικής θα είναι τοπικά τα φαινόμενα
Στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές, ναι μεν υπάρχει το ενδεχόμενο (γύρω στο 40-45%) ακόμη και για δυνατές κατά τόπους μπόρες αλλά τα φαινόμενα αν τελικά εκδηλωθούν δεν θα έχουν τη δυναμική που θα έχουν στα κεντροδυτικά ή βόρεια του νομού Αττικής.
Η αστάθεια θα διατηρηθεί μέχρι και τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας
Φαίνεται ότι οι μπόρες ή και οι τοπικές καταιγίδες ιδιαιτέρως από το μεσημέρι έως και το απόγευμα, θα διατηρηθούν και την ερχόμενη εβδομάδα για την Αττική. Ωστόσο, δεν φαίνεται κάτι ανησυχητικό τουλάχιστον για τις περισσότερες περιοχές του νομού. Τα φαινόμενα θα είναι κατά βάση τοπικά, έως και μέτριας εντάσεως και μικρής χρονικής διάρκειας».

Διαβαστε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες:

Μπόρα τώρα στην Αττική! Χειμωνιάτικο σαββατοκύριακο με βροχή και χαλάζι

Πηγή άρθρου – madata.gr καιρός

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here