Παραιτήθηκε ενώ κρατείται στην Κίνα o αρχηγός της Ιντερπόλ

0

Παραιτήθηκε ενώ κρατείται στην Κίνα o αρχηγός της Ιντερπόλ

Η Ιντερπόλ ανακοίνωσε ότι ο αρχηγός της, Μενγκ Χονγκουέι, που είχε εξαφανιστεί και σήμερα επιβεβαιώθηκε ότι κρατείται στην Κίνα, παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του – Η παραίτηση έχει άμεση ισχύ.

385554.1

Νέα τροπή προσλαμβάνει η υπόθεση του Μενγκ Χονγκγουέι. Λίγες μόνο ώρες αφότου το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι ο επικεφαλής της Ιντερπόλ, βρίσκεται υπό κράτηση στην Κίνα για «παραβιάσεις του νόμου», η ευρωπαϊκή υπηρεσία ανακοίνωσε την παραίτησή του, η οποία μάλιστα τίθεται σε άμεση ισχύ. Η θητεία του στην Ιντερπόλ έληγε το 2020.
Με βάση τον εσωτερικό κανονισμό της υπηρεσίας υπηρεσιακός πρόεδρος της Ιντερπόλ αναλαμβάνει ο νυν αντιπρόεδρος Κιμ Γιονγκ Γιανγκ από τη Νότια Κορέα. Ο νέος πρόεδρος θα εκλεγεί στη 87η Γενική Συνέλευση του οργανισμού οι εργασίες της οποίας έχουν προγραμματιστεί για τις 18-21 Νοεμβρίου στο Ντουμπάι.
Ο Μένγκ εξαφανίστηκε πριν από 12 ημέρες, αφότου έφτασε για επίσκεψη εργασίας στην Κίνα. Ήταν ιδιαίτερα ισχυρός στην Κίνα, καθότι είχε χρηματίσει υφυπουργός Δημόσιας Ασφάλειας, επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, του λιμενικού και της επιτροπής για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών.
Πηγή άρθρου – skai.gr

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here