Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας παραιτήθηκε με στόχο τις πρόωρες εκλογές

0

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας παραιτήθηκε με στόχο τις πρόωρες εκλογές

Στόχος του Νικόλ Πασινιάν, που ανέτρεψε την προηγούμενη κυβέρνηση μέσω διαδηλώσεων την άνοιξη, είναι να κερδίσει την πλειοψηφία στην Βουλή την οποία ελέγχουν σταθερά οι αντίπαλοί του.

386575.1

Tatyana Zenkovich/pool photo via AP
Tην παραίτησή του υπέβαλε ο πρωθυπουργός της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν, σε έναν πολιτικό ελιγμό που αποσκοπεί στην διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.
Ο κ. Πασινιάν ανέλαβε την πρωθυπουργία στις αρχές Μαΐου, αφότου ηγήθηκε πολυήμερων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που κατέληξαν στην παραίτηση του προηγούμενου πρωθυπουργού Σερζ Σαρκισιάν, όμως οι αντίπαλοί του διατηρούν την πλειοψηφία στην Βουλή.
Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η σημερινή σύνθεση του κοινοβουλίου δεν αντανακλά τις πολιτικές ισορροπίες.
Ο κ. Πασινιάν, πρώην δημοσιογράφος, εξακολουθεί να έχει απήχηση στις μάζες, και στις αρχές Οκτωβρίου οδήγησε μεγάλη πορεία στην Βουλή ώστε να πιέσει την αντιπολίτευση να δεχτεί την προσφυγή στις κάλπες.
Μετά την παραίτηση το αρμενικό κοινοβούλιο οφείλει εντός δύο εβδομάδων να εκλέξει νέο πρωθυπουργό, όμως ο κ. Πασινιάν έχει πείσει τους αντιπάλους του να μην προτείνουν κάποιον υποψήφιο. Στην πράξη αυτό σημαίνει Αν δύο ψηφοφορίες αποδειχτούν ατελέσφορες, η Βουλή διαλύεται και προκηρύσσονται αυτόματα εκλογές.
Πηγή άρθρου – skai.gr

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here