Ο έξυπνος ο άνδρας από την (τρελή) κάλτσα φαίνεται!

0

Πώς μπορείτε να κρίνετε – με μικρά περιθώρια λάθους- αν ένας άνδρας είναι έξυπνος, δημιουργικός και επιτυχημένος; Δείτε τις κάλτσες του!

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται μια νέα μελέτη, ερευνητών του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ (όχι κανένα δεύτερο πανεπιστήμιο δηλαδή…) που δημοσιεύθηκε στο «Journal of Consumer Research».

Σύμφωνα λοιπόν με τα πορίσματα της μελέτης, οι κάλτσες μπορεί να είναι μην είναι το πιο προφανές κομμάτι της ένδυσής μας, μπορεί να κρύβεται στο κάτω μέρος των παντελονιών μας. Όμως, η κάλτσα «μιλάει», λέει πολλά, και για εμάς τους ίδιους αλλά και για το πώς μας βλέπουν οι άλλοι.

Ιδίως οι άνδρες, που δεν φορούν τις συνηθισμένες μαύρες, μπλε, γκρι αλλά με αντικονφορμιστική συμπεριφορά διαλέγουν να φορέσουν κάλτσες… τρελές, οι άλλοι ενδέχεται να τους βλέπουν ως έχοντες πιο υψηλό στάτους και ως κατέχοντες περισσότερες δεξιότητες απ' ό,τι οι συμβατικοί (στην επιλογή κάλτσας, πάντα).

Με λίγα λόγια, αυτούς με «παλαβές» κάλτσες μπορεί να τους βλέπουμε ως πιο ευφυείς, πιο δημιουργικούς, πιο επιτυχημένους!

«Προτείναμε ότι, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, οι αντισυμβατικές συμπεριφορές μπορεί να είναι πιο ευεργετικές σε κάποιον από το να προσπαθεί, απλά, να ταιριάξει με τα κοινώς παραδεκτά» γράφουν οι πανεπιστημιακοί ερευνητές. «Με άλλα λόγια, όταν αυτό φαίνεται ότι είναι συνειδητή επιλογή, κάποιος μπορεί να φαίνεται ότι έχει υψηλότερο στάτους και να προκαλεί μια αίσθηση ικανότητας (που έχει)».

Άρα, αν ο όποιος που βαδίζει στις σύγχρονες λεωφόρους του «επιχειρείν» –σε όποιον τομέα και αν «επιχειρεί»– υπογραμμίσει το κοστούμι του με κάλτσες ριγέ σε χρώματα νέον, η τόλμη της επιλογής του τον δείχνει να είναι ηθελημένα «επαναστάτης» και υπερήφανος!

Πείθει η μελέτη που υπογράφει ο dr Adam Galinsky του Northwestern University, στην οποία υποστηρίζεται πως ό,τι φοράμε επιδρά στο πώς σκεφτόμαστε, στο πώς αισθανόμαστε, στο πώς δρούμε.

Τολμήστε λοιπόν και ξεκινήστε να κάνετε τη διαφορά… από τις κάλτσες!

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here