Οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις σε τουρκική εταιρεία για σχέση με την Βόρεια Κορέα

0

Οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις σε τουρκική εταιρεία για σχέση με την Βόρεια Κορέα

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ κατηγόρησε την SIA Falcon International Group ότι επιχειρεί να τροφοδοτήσει την Πιονγκγιάνγκ με όπλα και είδη πολυτελείας.

385326.1

Στίβεν Μανούτσιν (AP Photo/Evan Vucci)
Κυρώσεις σε βάρος της τουρκικής επιχείρησης SIA Falcon International Group και δύο στελεχών της επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, με την κατηγορία ότι επιχείρησε να δώσει παράνομη βοήθεια στην Βόρεια Κορέα.
Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ η SIA Falcon εμπλέκεται σε εμπόριο οπλικών συστημάτων και ειδών πολυτελείας με την Πιονγκγιάνγκ, παραβιάζοντας «κραυγαλέα» τις κυρώσεις που έχει επιβάλει στον Βορρά το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.
Η Ουάσιγκτον κατονόμασε τον διευθύνοντα σύμβουλο της SIA Falcon, Χουσεΐν Σαχίν, και έναν γενικό διευθυντή, τον Ερχάν Τζουλχά, ως πρόσωπα που εκπροσωπούσαν την εταιρεία στις δοσοληψίες με την Πιονγκγιάνγκ.
Τόσο η SIA Falcon όσο και τα δύο στελέχη δεν έχουν πλέον το δικαίωμα να συναλλάσσονται με αμερικανούς πολίτες ή επιχειρήσεις ενώ τυχόν περιουσιακά στοιχεία που διαθέτουν στην δικαιοδοσία των ΗΠΑ αυτόματα «παγώνουν». Στην πράξη αυτό σημαίνει πως οι στόχοι δεν μπορούν να χρησιμοποιούν το δολάριο για τις δραστηριότητές τους.
Οι αμερικανικές κυρώσεις δεν φαίνεται να συνδέονται με την ευρύτερη αντιπαράθεση ανάμεσα σε Ουάσιγκτον και Άγκυρα, που έχει ως αιχμή την παρατεταμένη κράτηση του αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον.
«Η διεθνής κοινότητα δεν πρέπει να στέκεται άπραγη καθώς οι κυρώσεις του ΟΗΕ παρακάμπτονται», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μανούτσιν.
Τόνισε πως η Ουάσιγκτον στηρίζει την προσπάθεια για οριστική αποπυρηνικοποίηση ης Κορεατικής Χερσονήσου και προς αυτό τον σκοπό θα φροντίσει για την εφαρμογή των οικονομικών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί έως τότε.
Πηγή άρθρου – skai.gr

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here