Μικρές αποδράσεις από την Αθήνα: Χιλιαδού, Εύβοια

0

Καλά καλά δεν ήρθε το καλοκαίρι και οι θερμοκρασίες αγγίζουν τα ύψη. Τι καλύτερο από μία απόδραση με άρωμα καλοκαιριού;

Το τριήμερο του Aγίου Πνεύματος έρχεται και με πολύ λίγα χρήματα μπορείς να φέρεις το καλοκαίρι και τις διακοπές του Αυγούστου λίγο πιο κοντά.

Ο πιο οικονομικός τρόπος διακοπών, ο οποίος επιλέγεται τελευταία όλο και από περισσότερο κόσμο είναι το camping και μάλιστα το ελεύθερο.

Προσοχή, όταν λέμε ελεύθερο camping δεν εννοούμε παντού. Το να κατασκηνώνεις ελεύθερα δεν είναι νόμιμο, όμως σε πολλά μέρη της Ελλάδας συμβαίνει με την ανοχή του εκάστοτε Δήμου.

Μία καλή και κοντινή λύση από την Αθήνα, είναι η Εύβοια. Στο μυαλό πολλών – αν δεν την έχουν επισκεφτεί – δεν φαντάζει ειδυλλιακός προορισμός. Να όμως που κάνουν λάθος. Η Εύβοια έχει παραλίες που μπορούν άνετα να συγκριθούν με αυτές των Κυκλάδων.

Μία πολύ καλή λύση που συνδυάζει ομορφιά και κοντινή απόσταση είναι η παραλία της Χιλιαδούς.

Μπορεί κάποιος να στήσει τη σκηνή του ανάμεσα στα πλατάνια στον δρόμο προς την παραλία. Εκεί, στην απέναντι μεριά του δρόμου, για όσους δεν θέλουν να… έρθουν υπερβολικά κοντά με τη φύση υπάρχει μία καφετέρια – ταβέρνα, η οποία όταν ξυπνήσεις το πρωί θα είναι εκεί για να πάρεις καφέ και να πλυθείς στην τουαλέτα της. Χαμηλές τιμές και αξιοπρεπές φαγητό. Το βράδυ ψήνει σουβλάκια και έχει μία μεγάλη οθόνη για να δείχνει ποδόσφαιρο (Μουντιάλ έρχεται).

Μην ξεγελιέστε από τη ζέστη της πρωτεύουσας, το βράδυ στη Χιλιαδού κάνει κρύο. Τα δέντρα κάνουν τη δουλειά τους και επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες. Καλό θα ήταν να πάρετε – όσο κι αν ακουστεί παράλογο – μία κουβέρτα και κάποιο μακρύ παντελόνι μαζί σας.

Αν είστε από κείνους που πηγαίνοντας για camping παίρνετε μαζί σας πλήρη εξοπλισμό, το μέρος ενδεικνύεται για αυτό. Ο χώρος είναι αρκετός, δεν είναι ο ένας πάνω στον άλλον και μπροστά από τη σκηνή σου, μπορείς άνετα να βάλεις ένα πτυσσόμενο τραπεζάκι και καρέκλες.

Αν πάλι τα πλατάνια δεν φαντάζει ιδανική προοπτική και η εικόνα που έχετε σχηματίσει για το τριήμερο είναι να ανοίγετε τη σκηνή σας και σε 3 βήματα να είστε στη θάλασσα υπάρχει λύση.

Η παραλία της Χιλιαδούς χωρίζεται σε τρία μέρη.

Το ένα μέρος είναι η πρώτη και μεγάλη παραλία που θα συναντήσετε (κατεβαίνοντας τον δρόμο που έχει δεξιά του τα πλατάνια). Εκεί δεν βολεύει να στήσετε τη σκηνή σας γιατί δεν έχει καθόλου σκιά. Επίσης έχει αρκετά μαγαζιά και μπορεί να δημιουργήσετε πρόβλημα ο ένας στον άλλον.

Προχωρώντας προς τα αριστερά και περνώντας κάτι βράχους θα βρεθείς στην παραλία των γυμνιστών. Φυσικά και δεν είναι απαραίτητο να είσαι γυμνιστής για να κάτσεις.

Εκεί, η δεύτερη παραλία είναι αρκετά πιο γραφική ενώ επειδή υπάρχουν βράχια υπάρχουν κάποια σημεία που μπορεί να στηθεί σκηνή χωρίς να υποφέρει κάποιος τις πρώτες πρωινές ώρες. Εκεί σαφώς και δεν βολεύουν τα τραπεζάκια οι καρέκλες και τα συναφή αφού έχει αμμουδιά.

Το ομορφότερο όμως σημείο στην περιοχή είναι η τρίτη παραλία. Μικρή, μικροσκοπική θα έλεγε κανείς, θυμίζει μικρό κολπάκι της Μήλου και σε μεταφέρει κατευθείαν σε ένα ονειρεμένο σκηνικό. Το ιδανικότερο σημείο για κατασκήνωση. Η θάλασσα δίπλα και χωρίς συνωστισμό. Το κακό είναι όμως, πως, ακριβώς επειδή είναι τόσο όμορφα, δεν τη βρίσκεις εύκολα άδεια. Αν είσαι τυχερός και δεν έχει ήδη στήσει κάποιος άλλος, μην το σκεφτείς ούτε λεπτό.

Παρασκευή απόγευμα λοιπόν, σκηνή, μαγιό πετσέτα και φύγαμε.

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here