Μια πυραμίδα διαμαρτυρίας από… παπούτσια «χτίστηκε» στο Παρίσι

0

Μια πυραμίδα διαμαρτυρίας από… παπούτσια «χτίστηκε» στο Παρίσι

Πρόκειται για διαμαρτυρία κατά των βομβαρδισμών που έχουν θύματα άμαχους. Καθημερινά σε ολόκληρο τον κόσμο, 90 άμαχοι είναι θύματα «αδιάκριτων βομβαρδισμών», σύμφωνα με την ΜΚΟ Handicap international.

384752.1

Πηγή: Twitter / Handicap international France
Ένας λόφος από… παπούτσια υψώθηκε στο κέντρο του Παρισιού, για καλό όμως σκοπό.
Με το σύνθημα «ρίξτε παπούτσια όχι βόμβες» η μη κυβερνητική οργάνωση Handicap international κάλεσε τους παριζιάνους να διαμαρτυρηθούν για τους βομβαρδισμούς αμάχων πετώντας τα παπούτσια τους.
Καθημερινά σε ολόκληρο τον κόσμο, 90 άμαχοι είναι θύματα «αδιάκριτων βομβαρδισμών», σύμφωνα με την ΜΚΟ.
«Στις αστικές ζώνες, που είναι σήμερα θέατρο συγκρούσεων, οι άμαχοι αντιπροσωπεύουν το 92% των θυμάτων» επισημαίνει η Handicap international, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.
Η ΜΚΟ πήρε την πρωτοβουλία για την υποβολή επίσημου αιτήματος, με την ελπίδα ότι θα συγκεντρώσει ένα εκατομμύριο υπογραφές ώστε να ασκήσει πιέσεις στα κράτη.
«Περίπου 12 χώρες εργάζονται για τη διαμόρφωση μιας πολιτικής δήλωσης κατά των βομβαρδισμών στις αστικές περιοχές, την οποία θα στηρίζει και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ. Η Γαλλία απουσιάζει» κατήγγειλε η οργάνωση.
«Παρακολουθούμε όλα τα κράτη που δεν σέβονται το ανθρωπιστικό διεθνές δίκαιο» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ξαβιέ ντι Κρες ντε Βιλνέβ, ο διευθυντής της οργάνωσης στη Γαλλία, αναφέροντας ως παράδειγμα «τη Σομαλία, τη Συρία, την Υεμένη».
Η Handicap international ενεργοποιείται κυρίως στο Ιράκ, όπου συμμετέχει σε επιχειρήσεις αποναρκοθέτησης, πρόληψης και της παροχής βοήθειας στα θύματα.
Πηγή άρθρου – skai.gr

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here