Μητσοτάκης σε Παυλόπουλο: Άμεσα πριν την υπογραφή η συμφωνία στη Βουλή

0

Μητσοτάκης σε Παυλόπουλο: Άμεσα πριν την υπογραφή η συμφωνία στη Βουλή

Παρέμβαση Παυλόπουλου για να έρθει στη Βουλή η συμφωνία ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

375955.1 Στο Προεδρικό Μέγαρο βρίσκεται αυτή την ώρα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να συζητήσει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τις εξελίξεις αναφορικά με τα Σκόπια.
Κατά την αρχική του τοποθέτηση πως τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε: «Ευχαριστώ κ. Πρόεδρε που ανταποκριθήκατε στο αίτημά μου για να έχουμε αυτήν τη συνάντηση, που διεξάγεται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία.
Ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε εσάς χθες, αλλά και τον ελληνικό λαό για την πρόθεσή του να υπογράψει μια διακρατική συμφωνία με το βόρειο γείτονά μας. Μια συμφωνία, η οποία -κατά την άποψή μας- είναι βαθιά προβληματική, όχι μόνο επειδή βρίσκεται αντίθετη στη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, διότι εκχωρεί τη “μακεδονική γλώσσα” και τη “μακεδονική εθνότητα”, που για μας είναι μια εθνική υποχώρηση μη αποδεκτή, αλλά και για ένα λόγο ακόμα: Ο κ. Τσίπρας δεν διαθέτει πολιτική νομιμοποίηση να υπογράψει αυτήν τη συμφωνία από τη στιγμή που ο κυβερνητικός του εταίρος έχει ταχθεί ξεκάθαρα απέναντι στη συμφωνία αυτή.
Βρισκόμαστε, λοιπόν, σε μια κατάσταση η οποία είναι πρωτοφανής για την ελληνική συνταγματική ιστορία. Ένας Πρωθυπουργός ο οποίος δεν έχει ξεκάθαρη κοινοβουλευτική εντολή, να έχει πρόθεση να δεσμεύσει τη χώρα και να δημιουργήσει μια πραγματικότητα η οποία, στη συνέχεια, δεν θα μπορεί να αλλάξει.
Θα ήθελα να παρέμβετε ώστε η συμφωνία να έρθει το συντομότερο στη Βουλή, πριν ακόμη υπογραφεί από τον κ. Τσίπρα, ώστε να διαπιστωθεί εάν η Βουλή περιβάλει με εμπιστοσύνη αυτή τη συμφωνία.
Θα εξαντλήσω όλα τα μέσα που έχω ώστε να γίνει αυτή η συζήτηση στη Βουλή αλλά πιστεύω πως και εσείς ώστε να γίνει το συνταγματικά αυτονόητο».
Από την πλευρά του ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε πως ο ίδιος θα κινηθεί με γνώμονα το Σύνταγμα και θα πράξει αυτό που του αναλογεί.

Πηγή άρθρου – skai.gr

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here