Με δύσκολο χρονοδιάγραμμα επιστρέφουν την Τρίτη οι θεσμοί στην Αθήνα

0

Με δύσκολο χρονοδιάγραμμα επιστρέφουν την Τρίτη οι θεσμοί στην Αθήνα

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μίλησε στη Βουλή για ολοκλήρωση της αξιολόγησης στο Eurogroup της 20ης Μάρτιο, κάτι που όμως φαντάζει πολύ δύσκολο με τα σημερινά δεδομένα.

339958.1

REUTERS/Alkis Konstantinidis
Την Τρίτη αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών για να ξεκινήσει η κατάρτιση των νέων αλλαγών σε φορολογικό, ασφαλιστικό και εργασιακά που θα «ξεκλειδώσουν» τη δεύτερη αξιολόγηση.
Ανέφικτο πάντως μοιάζει το χρονοδιάγραμμα που έδωσε την Παρασκευή στη Βουλή ο πρωθυπουργός για κλείσιμο της αξιολόγησης στο Eurogroup της 20ης Μαρτίου. Πιο πιθανός στόχος είναι να ληφθούν αποφάσεις στην επομένη συνεδρίαση, στις 7 Απριλίου.
Τα μέτρα που θα ληφθούν ανέρχονται στο 2% του ΑΕΠ.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η «Καθημερινή» ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ζήτησε στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ τη συγκρότηση διαπραγματευτικής ομάδας η οποία θα λαμβάνει αποφάσεις με βάση την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων.
Ο υπουργός θα μεταφέρει τις προτάσεις της ομάδας στους θεσμούς και αν αυτές απορρίπτονται θα συνέρχεται εκ νέου η διαπραγματευτική ομάδα, μοντέλο που πάντως δε δίνει ευελιξία, αφού για οποιαδήποτε υποχώρηση θα πρέπει να αποφασίζει πρώτα η ομάδα.
Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ο ΥΠΟΙΚ θα συναντάται με τους θεσμούς μόνο για θέματα που αφορούν το δικό του υπουργείο. Ζητήματα που αφορούν άλλα υπουργεία, όπως ενεργειακά ή εργασιακά, θα τα διαχειρίζεται ο αρμόδιος υπουργός.
Ο κ Τσακαλώτος φέρεται να επέλεξε τη συγκεκριμένη χρονοβόρα διαδικασία, για να μην κατηγορηθεί για υποχωρητικότητα έναντι των θεσμών.

Σχετικά Άρθρα

  • Μείωση αφορολόγητου με πρόνοια για παιδιά προαναγγέλλει η Παπανάτσιου
  • Πισσαρίδης στον ΣΚΑΪ: Πολύ φοβάμαι ότι θα υπάρξει και 4ο Μνημόνιο
  • Χουλιαράκης: Υπάρχει κίνδυνος να μην εφαρμοστούν όλα τα αντίμετρα
  • Νέο καμπανάκι Στουρνάρα για τις καθυστερήσεις στην αξιολόγηση

Άρθρα που παραπέμπουν εδώ

  • Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει συμφωνία, μόνο επιστροφή της τρόικα
  • Ρέγκλινγκ: Έχουμε ακόμα διαφωνίες με το ΔΝΤ, αλλά θα τις γεφυρώσουμε

Πηγή άρθρου – skai.gr Οικονομία

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here