Θολό το τοπίο για το Σκοπιανό μετά την νέα ανακοίνωση της ΠΓΔΜ

0

Θολό το τοπίο για το Σκοπιανό μετά την νέα ανακοίνωση της ΠΓΔΜ

Η ανακοίνωση δίνει την εντύπωση πως στην κυβέρνηση της γειτονικής χώρας επικρατεί πλέον μια λογική μεγαλύτερης υπομονής, με τα Σκόπια να έχουν απομακρυνθεί, για την ώρα τουλάχιστον, από τις δηλώσεις Ζάεφ για συνομιλία με τον Αλέξη Τσίπρα εντός ημερών ή ωρών.

375669.1

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/Andrea Bonetti
Θολό παραμένει το τοπίο για τα επόμενα βήματα στην διαπραγμάτευση για το Σκοπιανό, καθώς με νεότερη ανακοίνωσή της η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ δεν δίνει κάποιο σινιάλο για το πότε θα γίνει η τηλεφωνική επικοινωνία των πρωθυπουργών Τσίπρα και Ζάεφ.
Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ διαμηνύει πως επιδιώκει σταθερά μια ουσιαστική και ποιοτική λύση στο ονοματολογικό, η οποία παράλληλα θα προστατεύει και θα ενισχύει την αξιοπρέπεια και την ταυτότητα των πολιτών της.
Επισημαίνει πως εικασίες περιφερειακών μέσων ενημέρωσης σε τέτοιες ευαίσθητες στιγμές δεν συμβάλουν στην επίτευξη των στρατηγικών στόχων της χώρας και στην εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος.
Η ανακοίνωση δίνει την εντύπωση πως στην κυβέρνηση της γειτονικής χώρας επικρατεί πλέον μια λογική μεγαλύτερης υπομονής, παρά τις αλλεπάλληλες δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ τις προηγούμενες δέκα ημέρες ότι η επικοινωνία με τον κ. Τσίπρα είναι ζήτημα ημερών.
Τα χρονικά περιθώρια πάντως είναι σχετικά στενά, καθώς απομένουν τρεις εβδομάδες έως την Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις 28 και 29 Ιουνίου. Ακολουθεί η σύνοδος του NATO, στις 11 και 12 Ιουλίου.
«Η κυβέρνηση παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην επίτευξη των στρατηγικών στόχων, της ένταξης στην ΕΕ και του ΝΑΤΟ και είναι σαφές ότι για την επίτευξή τους είναι απαραίτητο να ξεπεραστεί το πρόβλημα με την Ελλάδα για το συνταγματικό μας όνομα» καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή άρθρου – skai.gr

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here