Η αδιανόητη γκάφα της Ferrari δεν έγινε με τον Φέτελ…

0

Η αδιανόητη γκάφα της Ferrari δεν έγινε με τον Φέτελ… ΤΕΛ. ΑΝΑΝΕΩΣΗ: 29 Ιουλ. 2018 | 21:29 Το πιστεύετε ή όχι, ο Κίμι Ράικονεν έβγαλε όλο τον αγώνα στην Ουγγαρία, 70 γύρους, χωρίς υγρά. Κατόρθωμα η τρίτη θέση που έφερε για τη Ferrari.

Κάθε πιλότος της Formula 1 ζυγίζεται 3 με 4 κιλά λιγότερα μετά το τέλος κάθε αγώνα έχοντας χάσει μέχρι και 2000 θερμίδες. Κιλά που αφορούν, ως επί το πλείστον, τα υγρά του σώματός του, με αποτέλεσμα να προκαλείται αφυδάτωση του οργανισμού του σε ποσοστό 5% για βάρος 75 κιλών.

Όλο αυτό έχει ως συνέπεια να επηρεάζεται η απόδοσή του. Πώς; Μειώνεται η μυϊκή λειτουργία στα άκρα, ανεβαίνει η θερμοκρασία του σώματος, δεν αιματώνεται καλά ο εγκέφαλος κλπ.

Για ν' αποφεύγονται τέτοιες παρενέργειες και ο κάθε οδηγός να τρέχει απόλυτα συγκεντρωμένος, υπάρχει η πρόσληψη υγρών από ένα ειδικό δοχείο που επιτρέπει να καλύπτονται ως ένα βαθμό απώλειες μέσω του ιδρώτα.

Τι συμβαίνει όταν οι αρμόδιοι ξεχνούν να συνδέσουν την αντλία με το κράνος; Ρωτήστε τον Κίμι Ράικονεν που δεν ήθελε να το πιστέψει. Ο διάλογος μέσα από το team radio ήταν χαρακτηριστικός:

Kimi was left thirsty in Hungary with a lack of drinks during the race #HungarianGP #F1 pic.twitter.com/7BzAYyXusE

— Formula 1 (@F1) 29 Ιουλίου 2018

Αυτή ήταν μεγαλύτερη γκάφα κι από την καθυστερημένη αλλαγή ελαστικών του Φέτελ που δεν του επέτρεψε να περάσει πριν από τον 65ο γύρο τον Μπότας.

Σχετικές Ειδήσεις

Φόρμουλα 1

Μπότας, η στραπατσαρισμένη "ασπίδα" του Χάμιλτον &nbsp
Πηγή άρθρου – Contra.gr

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here