«Εικασίες» ότι η Μέρκελ στηρίζει την μη περικοπή συντάξεων στην Ελλάδα

0

«Εικασίες» ότι η Μέρκελ στηρίζει την μη περικοπή συντάξεων στην Ελλάδα

Αποστάσεις από τα δημοσιεύματα που θέλουν την καγκελάριο να βλέπει θετικά το αίτημα της Αθήνας, υπό προϋποθέσεις, έλαβε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

385438.1

AP Photo/Geert Vanden Wijngaert
Εικασίες χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών τα δημοσιεύματα που θέλουν την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ να βλέπει θετικά το αίτημα της Αθήνας για μη περικοπή των συντάξεων το 2019 εφόσον επιτυγχάνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι.
Σε συνομιλία με την Deutsche Welle η εκπρόσωπος επισήμανε πως ούτως ή άλλως η απόφαση υα ληφθεί από αλλά οι θεσμοί και το Eurogroup.
Εκπρόσωπος της κυβέρνησης εν τω μεταξύ σημείωσε στην DW πως δεν σχολιάζει δημοσιεύματα για «υποτιθέμενες δηλώσεις της καγκελαρίου».
Προσέθεσε πως εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων για τις οποίες έχει δεσμευτεί η Ελλάδα είναι αντικείμενο της «μεταμνημονιακής επιτήρησης από τους θεσμούς και την ευρωζώνη».
Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε στην Βουλή την Δευτέρα το υπουργείο Οικονομικών περιέλαβε εκτιμήσεις τόσο για το ενδεχόμενο κατάργησης όσο και για το ενδεχόμενο διατήρησης της προσωπικής διαφοράς.
Προηγουμένως πάντως ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος είχε δηλώσει πως στο προσχέδιο που θα υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή έως τις 15 Οκτωβρίου δεν θα περιέχεται ούτε η μείωση των συντάξεων ούτε αντίμετρα.
Πηγή άρθρου – skai.gr Οικονομία

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here