Δολοφονήθηκε ο πρώην δικηγόρος του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς

0

Δολοφονήθηκε ο πρώην δικηγόρος του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς

Ο 57χρονος μεγαλοδικηγόρος πυροβολήθηκε από άγνωστους δράστες έξω από την πολυκατοικία όπου διέμενε στο Βελιγράδι. Τα τελευταία χρόνια είχε αναλάβει ως πελάτες επιφανή μέλη του οργανωμένου εγκλήματος.

379686.1

Δολοφονήθηκε στο Βελιγράδι ο δικηγόρος Ντράγκοσλαβ Ογκτζάνοβιτς, ο οποίος είχε βοηθήσει στην υπεράσπιση του πρώην ηγέτη της Σερβίας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, στην δίκη του για εγκλήματα πολέμου.
Ο 57χρονος πυροβολήθηκε από άγνωστους δράστες χθες Σάββατο έξω από την πολυκατοικία όπου διέμενε, όπως ανακοίνωσε το σερβικό υπουργείο Εσωτερικών. Από τα πυρά τραυματίστηκε ο 26χρονος γιος του.
Ο Ογκτζάνοβιτς ήταν μέλος της ομάδας που προετοίμασε την υπεράσπιση του Μιλόσεβιτς πριν την δίκη του στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης σχετικά εγκλήματα που έλαβαν χώρα στους πολέμους που ξέσπασαν μετά την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας.
Ο Μιλόσεβιτς πέθανε, ενώ κρατούνταν, το 2006, πριν ανακοινωθεί η ετυμηγορία του Δικαστηρίου.
Τα τελευταία χρόνια ο Ογκτζάνοβιτς είχε υπερασπιστεί ορισμένους από τα πλέον ονομαστά μέλη του σερβικού οργανωμένου εγκλήματος.
Την τελευταία διετία το Βελιγράδι έχει συγκλονιστεί από σειρά δολοφονιών μελών της μαφίας. Η Αστυνομία αποδίδει τους φόνους σε συγκρούσεις για τον έλεγχο του λαθρεμπορίου ναρκωτικών.

Πηγή άρθρου – skai.gr

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here