ΔΝΤ: Υπάρχει κάποια πρόοδος στο θέμα της Ελλάδας

0

ΔΝΤ: Υπάρχει κάποια πρόοδος στο θέμα της Ελλάδας

Μιλώντας σε εκδήλωση στο Βερολίνο, ο πρώτος αντιπρόεδρος Ντέιβιντ Λίπτον είπε πως το Ταμείο θέλει να βρεθεί σε θέση ώστε να παράσχει βοήθεια στην Ελλάδα, όμως θέλει να βοηθήσει βάσει των δικών του κανόνων.

339516.1

Ντέιβιντ Λίπτον και Κριστίν Λαγκάρντ (EPA/MICHAEL REYNOLDS)
Υπάρχει «κάποια πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα, δήλωσε κορυφαίο στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όπως μεταδίδουν τα πρακτορεία Reuters και Bloomberg.
Μιλώντας σε εκδήλωση στο Βερολίνο, ο πρώτος αντιπρόεδρος του ΔΝΤ Ντέιβιντ Λίπτον σημείωσε πως έχουν υπάρξει θετικές εξελίξεις και στη συνεργασία ανάμεσα στον οργανισμό και στους ευρωπαίους εταίρους.
Τόνισε πως το Ταμείο θέλει να βρεθεί σε θέση ώστε να παράσχει βοήθεια στην Ελλάδα, όμως θέλει να βοηθήσει βάσει των δικών του κανόνων, ώστε να προστατεύσει και την αξιοπιστία του.
Οι κανόνες του οργανισμού προβλέπουν, μεταξύ άλλων, πως προσφέρονται χρήματα εφόσον είναι εξασφαλισμένη η βιωσιμότητα του χρέους, το οποίο αποτελεί σημείο τριβής με τους ευρωπαίους εταίρους.
Το μήνυμα Λίπτον έρχεται μία ημέρα μετά την ιδιαίτερα επιφυλακτική ανακοίνωση του Ταμείου σχετικά με το αποτέλεσμα του Eurogroup, όταν ο οργανισμός σημείωσε ότι είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για τις προοπτικές επιτυχίας στην τεχνική κατάρτιση των νέων μέτρων σε ασφαλιστικό, φορολογικό και εργασιακά.

Σχετικά Άρθρα

  • Ψαλίδι Ντάισελμπλουμ στις ελληνικές προσδοκίες για διαπραγμάτευση-εξπρές
  • Στις απαιτήσεις του ΔΝΤ γυρνά το βλέμμα η Αθήνα μετά το Eurogroup
  • Επιστρέφουν οι θεσμοί με νέα μέτρα σε ασφαλιστικό, φορολογικό και εργασιακά
  • ΔΝΤ: Πολύ νωρίς να πούμε αν θα υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα

Άρθρα που παραπέμπουν εδώ

  • Παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό ζητά ο Σόιμπλε
  • Τζανακόπουλος: Άνευ αιρέσεως από το 2019 τα μέτρα και τα αντίμετρα

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here