Διαψεύδει τη συμμετοχή του σε σχέδιο υπέρ των ελληνικών τραπεζών ο ESM

0

Διαψεύδει τη συμμετοχή του σε σχέδιο υπέρ των ελληνικών τραπεζών ο ESM

"Αυτά είναι λανθασμένα" ανάφερε εκπρόσωπος του οργανισμού την Παρασκευή.

385370.1

Ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ με τους κ. Τσακαλώτο και Χουλιαράκη
Με μια σύντομη δήλωση o Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, EΜΣ, θέλει να διαψεύσει δημοσιεύματα στον ελληνικό Τύπο που αναφέρουν ότι «παίρνει μέρος σε προπαρασκευαστικές εργασίες για πιθανό σχέδιο επέμβασης υπέρ των ελληνικών τραπεζών».
"Αυτά είναι λανθασμένα" ανάφερε εκπρόσωπος του οργανισμού την Παρασκευή.
"Ο ΕΜΣ παρακολουθεί από κοντά τις τελευταίες εξελίξεις στον ελληνικό τραπεζικό τομέα ως μέρος των υποχρεώσεων του ως μεγαλύτερος πιστωτής της Ελλάδας. Ωστόσο, οι αναφορές στον Τύπο σχετικά με τον ΕΜΣ να αποτελεί μέρος των προπαρασκευαστικών εργασιών για πιθανό σχέδιο επέμβασης υπέρ των ελληνικών τραπεζών είναι λανθασμένες" λέει χαρακτηριστικά.
Το ΥΠΟΙΚ εξετάζει το -πολύπλοκο και τεχνικό- αυτό σχέδιο σε συνεργασία με την ΤτΕ και το ΤΧΣ, υπό το βάρος των πιέσεων που ασκούνται στις τραπεζικές το τελευταίο διάστημα.
Σύμφωνα με την Καθημερινή, η εγγύηση εξετάζεται να δοθεί στο πλαίσιο της δημιουργίας ενός φορέα που ονομάζεται Σχήμα Προστασίας Ενεργητικού (Asset Protection Scheme) ο οποίος θα εγγυηθεί τμήμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Ωστόσο, ενστάσεις περί κρατικής ενίσχυσης διατυπώνει η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ.

#ESM statement on recent press reports from Athens pic.twitter.com/QXkDCKPCHa

— ESM (@ESM_Press) 5 Οκτωβρίου 2018

Πηγή άρθρου – skai.gr Οικονομία

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here