Δεν αποκλείει αύξηση της τιμής του ρεύματος ο Σταθάκης- Τι είπε για Καμμένο

0

Δεν αποκλείει αύξηση της τιμής του ρεύματος ο Σταθάκης- Τι είπε για Καμμένο

Σε ό,τι αφορά την εξαγορά από τη ΔΕΗ εταιρείας στην ΠΓΔΜ ο Γιώργος Σταθάκης υποστήριξε ότι «την αποτίμηση της εταιρείας έκαναν δύο διεθνείς αξιολογητές, αυτοί διαμόρφωσαν το τίμημα».

386443.1

Ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος άφησε τη Δευτέρα ο Γιώργος Σταθάκης σε περίπτωση που αυξηθούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.
«Δεν αποκλείεται αύξηση της τιμής του ρεύματος «εάν τα Co2 (εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα) πάνε από το 9 στο 22 θα είναι ανησυχητικό και θα δούμε τι θα κάνουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ενέργειας, μιλώντας στον σταθμό Νews 24/7.
Αναφερόμενος στη ΛΑΡΚΟ είπε ότι έχει γίνει ρύθμιση για το χρέος της ΛΑΡΚΟ προς τη ΔΕΗ, αλλά δεν εξυπηρετείται ομαλά τους τελευταίους μήνες και γι αυτό έχει γίνει όχληση ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.
Σε ό,τι αφορά την εξαγορά από τη ΔΕΗ εταιρείας στην ΠΓΔΜ, που έφερε στη δημοσιότητα ο ΣΚΑΪ, ο Γιώργος Σταθάκης υποστήριξε ότι «την αποτίμηση της εταιρείας έκαναν δύο διεθνείς αξιολογητές, αυτοί διαμόρφωσαν το τίμημα». «Ακολουθήθηκαν όλες οι διεθνείς πρακτικές και έγιναν όλοι οι έλεγχοι, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Η τελευταία χρονιά αυτής της εταιρείας ήταν ζημιογόνα και άλλες πέντε ήταν κερδοφόρες και φέτος θα είναι κερδοφόρα» επέμεινε. «Η ΔΕΗ έχει πιέσεις, αλλά δεν είναι ζημιογόνα» συμπλήρωσε ο κ. Σταθάκης.
Για τα προβλήματα στις σχέσεις Πάνου Καμμένου – ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Σταθάκης δήλωσε ότι «το επίμαχο θέμα έχει χρονικό ορίζοντα μέχρι το Μάρτιο άρα μέχρι τότε είναι διασφαλισμένη η συνοχή και η συνέχεια της κυβέρνησης».
«Η πρόταση δυσπιστίας είναι ευπρόσδεκτη, αλλά δεν έχει καμία πιθανότητα να επιτύχει… Από 11 Ιανουαρίου και μετά μπορεί η ΝΔ να καταθέσει πρόταση μομφής αλλά τεκμαίρεται ότι δεν μπορεί να συγκεντρώσει 15ι βουλευτές. Από διαδικαστική άποψη η κυβέρνηση μπορεί να συνεχίσει μέχρι το φθινόπωρο του 2019. Οι συντάξεις δεν θα κοπούν. Είναι πειστικά τα επιχειρήματά μας» πρόσθεσε ο υπουργός.
Πηγή άρθρου – skai.gr Οικονομία

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here