Βρετανία: Αλκοόλ και μέσα κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να έχουν όρια

0

Βρετανία: Αλκοόλ και μέσα κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να έχουν όρια

Τα επιτρεπτά όρια χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία θεωρούνται εθιστικά, αναζητά το βρετανικό υπουργείο Υγείας.

384766.1

Εντολή στην αρμόδια ιατρική υπηρεσία να ερευνήσει τα χρονικά όρια που θα πρέπει να χρησιμοποιούνται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδωσε το βρετανικό υπουργείο Υγείας. Ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας, Ματ Χάνκοκ δήλωσε ανήσυχος από τα ολοένα και περισσότερα στοιχεία που υποστηρίζουν τις αρνητικές συνέπειες στην ψυχολογία των νέων ανθρώπων από την χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Υποστήριξε ότι ετοιμάζεται να συντάξει ένα κείμενο με τις επίσημες οδηγίες και τα ασφαλή όρια στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως γίνεται και για την χρήση αλκοόλ.
Το τελευταίο διάστημα ορισμένες κοινωνικές εφαρμογές, όπως το Facebook και το Instagram, επιχείρησαν να κατευνάσουν τις αντιδράσεις που προκαλούν τα ευρήματα ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι εθιστικά. Δημιούργησαν επιλογές για τους χρήστες προκειμένου να παρακολουθούν και να περιορίζουν τον χρόνο που καταναλώνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Παράλληλα διεξάγονται και εκστρατείες ενημέρωσης, όπως ο Scroll Free Σεπτέμβρης που ενθάρρυνε το κοινό να χρησιμοποιεί λιγότερο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με την εφημερίδα Independent σε μέτρηση της Βασιλικής Εταιρείας Δημοσίας Υγείας (RSPH) περίπου τα 2/3 των χρηστών απάντησαν ότι σκέφτονταν να συμμετέχουν στην πρωτοβουλία και ανέφεραν ότι θα έχει θετική επίδραση στη ζωή τους.
Πηγή άρθρου – skai.gr

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here