Αχτσιόγλου για κατώτατο μισθό: Υλοποιούμε κορυφαία δέσμευση της κυβέρνησης

0

Αχτσιόγλου για κατώτατο μισθό: Υλοποιούμε κορυφαία δέσμευση της κυβέρνησης

Σύμφωνα με την κα Αχτσιόγλου, καταργείται ο υποκατώτατος μισθός, τον Ιανουάριο του 2019 και τίθεται σε ισχύ ένας «ενιαίος, αυξημένος» κατώτατος μισθός χωρίς «ρατσιστικές ηλικιακές διακρίσεις»

383878.1

AΠΕ
Πανηγυρικό τόνο επιχείρησε να δώσει από τη Βουλή η Υπουργός Εργασίας στην τροπολογία για την επίσπευση της διαδικασίας αύξησης του κατώτατου μισθού, μιλώντας για μία σημαντική ημέρα για τον κόσμο της εργασίας και την κυβέρνηση.
Η Έφη Αχτσιόγλου χαρακτήρισε την τροπολογία ως ένα μεγάλο βήμα για την υλοποίηση μιας κορυφαίας δέσμευσης της κυβέρνησης, δηλώνοντας ότι από τον Ιανουάριο του 2019 θα ισχύσει ένας «ενιαίος, ενισχυμένος, αυξημένος κατώτατος μισθός για όλους, χωρίς ρατσιστικές ηλικιακές διακρίσεις», καταργώντας έτσι και τον υποκατώτατο μισθό για τους νέους.
Η ίδια επιτέθηκε στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας τους ότι έκοψαν μέσα σε μία νύχτα τον κατώτατο μισθό και πάγωσαν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Και επιχειρώντας να σκιαγραφήσει τους δύο κόσμους, σημείωσε: «“Η πολιτική τους για την ανάπτυξη ήταν η συντριβή των μισθών. Αυτές οι ολέθριες πολιτικές εκτίναξαν και την ανεργία σε δυσθεώρητα ύψη. Στον αντίποδα αυτής της αντίληψης η δική μας κυβέρνηση είπε ότι η ανάπτυξη μπορεί να έρθει μόνο με την αύξηση των μισθών και τη θωράκιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Αυτό το όραμα υπηρετούμε».
Αίσθηση πάντως προκάλεσε η αναφορά της Υπουργού Εργασίας σε «μεγαλύτερη πολιτική ελευθερία» της κυβέρνησης μετά τις 20 Αυγούστου και την έξοδο από το Μνημόνιο, την οποία πολλοί ερμήνευσαν κι ως έμμεση αναφορά στο θέμα των συντάξεων.
«Είμαστε προσηλωμένοι στην προσπάθεια για τη βελτίωση της καθημερινότητας της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Θα αποδεικνύουμε στην πράξη ότι η έξοδος από το Πρόγραμμα δεν ήταν απλά συμβολική, αλλά η μετάβαση σε μία περίοδο ανάκτησης μεγάλων δικαιωμάτων», κατέληξε η κ. Αχτσιόγλου.
Πηγή άρθρου – skai.gr Οικονομία

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here