Αχτσιόγλου: Βγαίνουμε από τα Μνημόνια καθαρά και χωρίς επιτροπεία

0

Αχτσιόγλου: Βγαίνουμε από τα Μνημόνια καθαρά και χωρίς επιτροπεία

Στην κυβερνητική γραμμή της «καθαρής εξόδου» η Υπουργός Εργασίας. Μίλησε για έξοδο από τα Μνημόνια χωρίς πιστοληπτική γραμμή στήριξης και νέες δεσμεύσεις. Επιμένει για ισόποση συνταξιοδοτική δαπάνη και το 2019 σε καθαρή και όχι μεικτή αξία.

375880.1

ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές
Στο κυβερνητικό αφήγημα περί καθαρής εξόδου επέμεινε από τη Βουλή η Υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, υποστηρίζοντας ότι μετά τον Αύγουστο τελειώνει η εξάρτηση της χώρας από τους πιστωτές και δεν θα υπάρχει ούτε επιτροπεία.
«Σε 2 μήνες βγαίνουμε από τα Μνημόνια χωρίς πιστοληπτική γραμμή στήριξης, βγαίνουμε καθαρά, χωρίς νέες αιρέσεις, χωρίς νέες δεσμεύσεις και χωρίς επιτροπεία», σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Αχτσιόγλου.
Η ίδια επιχειρώντας να αμβλύνει τις αρνητικές εντυπώσεις για τις συντάξεις, υποστήριξε ότι για το 2019 η εξοικονόμηση από τη συνταξιοδοτική δαπάνη παραμένει ίδια στο 1% του ΑΕΠ, διευκρινίζοντας ότι αναφέρεται στην καθαρή αξία και αποδίδοντας τα όσα καταλογίζει στην κυβέρνηση η αντιπολίτευση στην ανάγνωση των στοιχείων βάσει της μεικτής αξίας.
«Τα 2,8 δισ. που βλέπετε παραπάνω είναι σε μεικτή βάση όχι το καθαρό ποσό. Δεν λαμβάνει υπόψη τις χαμηλότερες παρακρατήσεις σε όσους λαμβάνουν κ χαμηλότερη σύνταξη. Γι’ αυτό συγκρίνουμε τα καθαρά ποσά κι αυτά είναι 1% του ΑΕΠ. Καμία διαφορά», ανέφερε η Υπουργός Εργασίας, ενώ επέμεινε και στον ισχυρισμό περί απολύτως ισόποσων μέτρων κι αντίμετρων στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2019-2022.

Πηγή άρθρου – skai.gr

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here