Αυτό το Σάββατο ανακαλύπτουμε το Παγκράτι!

0

Αυτό το Σάββατο ανακαλύπτουμε το Παγκράτι!

Οι atenistas και η ομάδα του OpenWalkAthens ανακοίνωσαν τον επόμενο ανοιχτό περίπατο που οργανώνουν στην πόλη και ο προορισμός δεν είναι άλλος από το Παγκράτι.

Αυτό το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017, οι atenistas μας καλούν να ανακαλύψουμε την καρδιά του Παγκρατίου, της ιστορίας του και των ανθρώπων της.
Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου, πρόκειται για «μια από τις ιστορικότερες και πιο σημαντικές καλλιτεχνικές γειτονιές της Αθήνας, κοιτίδα του αστικού πολιτισμού. Μια ευκαιρία σε μια βόλτα να ανακαλύψεις και να δεις από κοντά σημαντικά ιστορικά και πολιτιστικά σημεία του Παγκρατίου όπως το Μαγεμένο Αυλό, το σπίτι που έζησε τα πιο δημιουργικά του χρόνια ο Μ. Χατζιδάκις, το Άλσος Παγκρατίου, αλλά και χαρακτηριστικά σημεία όπως το ζαχαροπλαστείο «Τούλα», το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και πολλά άλλα».
«Πάρε από την Πλατεία τον χάρτη στα χεριά σου και περιπλανήσου ελεύθερα με την παρέα σου στο αστικό και ιστορικό μωσαϊκό του Παγκρατίου. Γνώρισε το Μουσείο των Προσκόπων, τη μεγάλη ιστορία του Μαγεμένου Αυλού, μάθε για την ιστορία του 7ου Λυκείου και ζήσε από κοντά τη μαγεία και την ατμόσφαιρα του σπιτιού του Μάνου Χατζιδάκι. Μάθε για την κινηματογραφική νησίδα, το Πτι Παλαί και παράλληλα δοκίμασε τις γεύσεις του Παγκρατίου με μια επίσκεψη στα ζαχαροπλαστεία Τούλα, Lido και Pastry Family αλλά και στο γνωστό αρτοποιείο Πνύκα».
Η βόλτα που θα εξελιχθεί σε αθηναϊκή γιορτή, ξεκινά στις 11 το πρωί με σημείο εκκίνησης την πλατεία Προσκόπων, όπου θα μοιράζονται χάρτες, και θα ολοκληρωθεί στις 3 το μεσημέρι. Στο μεταξύ, θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε στάση σε 18 καίρια σημεία της συνοικίας:
1) Πλ. Προσκόπων
2) Σώμα Ελλήνων Προσκόπων (Πτολεμαίων 1)
3) Μαγεμένος Αυλός (Αμύντα 4)
4) Λεξικοπωλείο (Στασίνου 13)
5) Μπλε Τελεία (Παυσανίου 8)
6) Μαύρος Γάτος (Πολέμωνος 4)
7) Οικία Βάρναλη
8) Pastry Family (Ριζάρη 19)
9) Σινεμά Petit-Palais (Ριζάρη 24)
10) Οικία Σεφέρη
11) Άλσος Παγκρατίου
12) 7ο Λύκειο Παγκρατίου (Σπύρου Μερκούρη και Δουριδος 1)
13) Πνύκα (Πρατίνου 13)
14) Ζαχαροπλαστείο «Τούλα» (Ευτυχίδου 41)
15) Ζαχαροπλαστείο Lido (Χρεμωνίδου 35)
16) Άγιος Φανούριος
17) Σπίτι Χατζηδάκι (Κωνσταντίνου Μάνου 3)
Παράλληλες δραστηριότητες (12.00-13.00):
-Ομιλία της αρχιτέκτονος Μ. Καρδαμίτση-Αδάμη στο 7ο Λύκειο Παγκρατίου για τα σχολεία του '30:
-Στο βιβλιοπωλειο Λεξικοπωλειο στις 12:00 (Παιδική εκδήλωση για παιδιά 4+): Με αφορμή το νέο βιβλίο της Μαριλίτας Χατζημποντόζη «Όλα για τη νίκη;» (εκδ. Κόκκινη Κλωστή Δεμένη), ένα πρωτότυπο παραμύθι για την αξία της συνεργασίας και της αλληλεγγύης στη ζωή. Στο χώρο του βιβλιοπωλείου θα γίνει ανάγνωση αποσπασμάτων από τη συγγραφέα και θα ακολουθήσει παιχνίδι, γέλιο, δημιουργία, με θέματα εμπνευσμένα από το βιβλίο.
-Μία «διαδρομή» με πλαστικοποιημένες «πατημασιές» από 11.00 έως και 15.00 που θα συνδέουν το «Λεξικοπωλείο» με την «Μπλε Τελεία», όπου μικροί και μεγάλοι φίλοι θα μπορούν να φωτογραφίζουν και να πλαστικοποιούν την κάθε πατημασιά.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Πηγή άρθρου – in2life.gr Έξοδος

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here