Έκτακτη σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ για τραπεζικές μετοχές χωρίς Στουρνάρα και ΕΕΤ

0

Έκτακτη σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ για τραπεζικές μετοχές χωρίς Στουρνάρα και ΕΕΤ

Με ηχηρές απουσίες η έκτακτη σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ μετά την απότομη αποδυνάμωση των τραπεζικών μετοχών.

385278.1

Ο ΥΠΟΙΚ και ο επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαΐτας)
Έκτακτη σύσκεψη έλαβε χώρα το απόγευμα στο υπουργείο Οικονομικών για τις εξελίξεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά την χθεσινή μεγάλη πτώση των τραπεζικών μετοχών.
Στην σύσκεψη έλαβαν μέρος ο υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Δημήτρης Λιάκος, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Χαράλαμπος Γκότσης και ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου, Σωκράτης Λαζαρίδης.
Απόντες ήταν ωστόσο ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας και ο επικεφαλής της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. Δεν είναι σαφές εάν οι απόντες δεν εκλήθησαν ή επέλεξαν να μην παραστούν.
Πριν την σύσκεψη ο κ. Γκότσης δήλωσε πως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς διενεργεί ελέγχους σε συναλλαγές που έγιναν χθες στο ΧΑ ώστε να διαπιστώσει εάν υπήρξαν φαινόμενα χειραγώγησης μετοχών.
Το Μέγαρο Μαξίμου απέδωσε χθες την πτώση των τραπεζικών μετοχών σε «κερδοσκοπικές» κινήσεις.
Η «τρικυμία» άρχισε μετά από δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg σύμφωνα με το οποίο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει ζητήσει από την Τράπεζα Πειραιώς, που υπέστη τις μεγαλύτερες απώλειες, να ενισχύσει την κεφαλαιακή βάση της κατά 500 εκατομμύρια ευρώ έως το τέλος του έτους.
Η Πειραιώς απάντησε ανακοινώνοντας πως τα σχέδιά της για άντληση κεφαλαίων από τις αγορές είναι γνωστά από τον Μάιο.
Πηγή άρθρου – skai.gr Οικονομία

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here