Έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής Οικονομικών για το Eurogroup

0

Έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής Οικονομικών για το Eurogroup

Τη σύγκληση της επιτροπής είχε ζητήσει νωρίτερα η Νέα Δημοκρατία, η οποία έχει καταγγείλει «σιωπή» από την πλευρά του υπουργού Οικονομικών μετά τη συνεδρίαση της ευρω-ομάδας.

339745.1 Έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής θα λάβει χώρα την επόμενη Τρίτη, στις 14:00 το απόγευμα, ώστε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος θα παρουσιάσει τι συμφωνήθηκε στο τελευταίο Eurogroup.
Τη σύγκληση της επιτροπής είχε ζητήσει νωρίτερα η Νέα Δημοκρατία, η οποία έχει καταγγείλει «σιωπή» από την πλευρά του υπουργού Οικονομικών μετά τη συνεδρίαση της ευρω-ομάδας. Ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε πως δέχτηκε με χαρά την πρόταση, επισημαίνοντας στη ΝΔ ότι η κυβέρνηση ούτως ή άλλως έχει τοποθετηθεί μέσω άλλων στελεχών της.
Νωρίτερα, κυβερνητικά στελέχη είχαν δικαιολογήσει τη στάση Τσακαλώτου, παραπέμποντας για απαντήσεις στην εμφάνιση του πρωθυπουργού αύριο Παρασκευή στη Βουλή.
Η συμφωνία του Eurogroup προβλέπει πως τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών θα επιστρέψουν στην Αθήνα το επόμενο διάστημα ώστε να καταρτιστούν νέες μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό σύστημα, το ασφαλιστικό σύστημα και την εργασιακή νομοθεσία.
Το ακριβές κόστος των νέων μέτρων δεν είναι γνωστό, όμως αναμένεται να κινηθούν στη γραμμή των προτάσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για μείωση του αφορολόγητου ορίου, κατάργηση της προσωπικής διαφοράς για παλιούς συνταξιούχους και ελαστικοποίηση της αγοράς εργασίας.
Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε μέσω συνεργατών του στα υπονοούμενα της ΝΔ για ενδοκυβερνητικές αντιπαραθέσεις μετά το Eurogroup, όπου συμφωνήθηκε επιστροφή των κλιμακίων των θεσμών στην Αθήνα ώστε να σχεδιαστούν νέα μέτρα σε ασφαλιστικό, φορολογικό και εργασιακά.
«Οι φήμες για τον πρόωρο θάνατό μου είναι εξαιρετικά υπερβολικές», φέρεται να είπε ειρωνικά σε συνεργάτες του ο κ. Τσακαλώτος, επιστρατεύοντας ρήση του λογοτέχνη Μαρκ Τουέιν. «Δεν υπάρχει ίχνος αλήθειας σε όσα διακινούνται», προσέθεσε ο κ. Τσακαλώτος, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών.

Σχετικά Άρθρα

  • Στην εμφάνιση Τσίπρα στη Βουλή παραπέμπει η κυβέρνηση για το Eurogroup
  • Τσακαλώτος: Οι φήμες για το θάνατό μου είναι εξαιρετικά υπερβολικές

Άρθρα που παραπέμπουν εδώ

  • Ντομπρόφσκις: Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για συμφωνία τον επόμενο μήνα

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here