Άλυτο το μυστήριο με εξαφάνιση δημοσιογράφου σε προξενείο της Σ. Αραβίας

0

Άλυτο το μυστήριο με εξαφάνιση δημοσιογράφου σε προξενείο της Σ. Αραβίας

Ο διάδοχος στον θρόνο της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε διατεθειμένος να να επιτρέψει στην Τουρκία να πραγματοποιήσει έρευνα στο σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη.

385458.1

AP Photo/Emrah Gurel
Ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας πρίγκιπας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν δήλωσε ότι είναι έτοιμος να επιτρέψει στην Τουρκία να πραγματοποιήσει έρευνα στο σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη, μετά την εξαφάνιση του δημοσιογράφου Τζαμάλ Χασόγκι, ο οποίος φέρεται ως αγνοούμενος μετά την είσοδό του στο προξενείο την Τετάρτη.
«Οι εγκαταστάσεις είναι ξένο έδαφος, αλλά θα τους επιτρέψουμε να εισέλθουν και να ψάξουν και να κάνουν ό,τι πρέπει να κάνουν», δήλωσε ο πρίγκιπας Μοχάμεντ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Bloomberg.
«Δεν έχουμε τίποτε να κρύψουμε», είπε.
Ο Τζαμάλ Χασόγκι, ο οποίος γράφει άρθρα γνώμης για την αμερικανική εφημερίδα Washington Post, δεν εθεάθη μετά την είσοδό του στο προξενείο την Τρίτη το απόγευμα, στο προάστιο Μπεσίκτας της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με την μνηστή του.
Οι τουρκικές και οι σαουδαραβικές Αρχές έχουν δώσει αντικρουόμενες αναφορές για το πού βρίσκεται ο Χασόγκι, που αυτοεξορίστηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες φοβούμενος πιθανή σύλληψή του αφού επέκρινε ορισμένες αποφάσεις του Σαλμάν και τη στρατιωτική επέμβαση του Ριάντ στην Υεμένη.
Η «Washington Post» στην έντυπη έκδοση της Παρασκευής δημοσίευσε μια μαύρη σελίδα στη θέση που τυπώνεται η στήλη του κ. Χασόγκι, με τίτλο: «Μια εξαφανισμένη φωνή».
Παράλληλα σήμερα μια αραβοτουρκική ένωση δημοσιογράφων, το Σπίτι των Αράβων Δημοσιογράφων στην Τουρκία, ζήτησε με πορεία την «απελευθέρωση» του κ. Χασόγκι, υποστηρίζοντας ότι αυτός κρατείται στο προξενείο, παρά τις διαψεύσεις του Ριάντ.
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κάλεσε την Άγκυρα «να εμβαθύνει τις έρευνες» της για τον εντοπισμό του κ. Χασόγκι.
Πηγή άρθρου – skai.gr

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here